Kinderboekenweek

04-10-2023
Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen
Het thema van de Kinderboekenweek is een thema waar we heel veel mee kunnen. Er zijn veel boeken geschreven over waar kinderen wonen. Van Pippi Langkous, Kleine beer en grote beer tot aan de nieuwe boeken die er zijn verschenen.

De winnaar van de zilveren griffel is de schrijver Edward van de Vendel met zijn boek Misjka.
Misjka is een ontroerend verhaal over de liefde voor een huisdier en de vlucht van een gezin uit een oorlogsgebied en is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het is geschikt om voor te lezen en om zelf te lezen vanaf 8 jaar.   

In de Kinderboekenweek krijgt men bij aankoop van een boek, het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Dat is dit jaar het boekje Ravi en de laatste magie. Een boekje voor kinderen vanaf 8/9 jaar. 

Ook op school zullen we extra tijd aan kinderboeken besteden. We hebben weer heel veel nieuwe boeken aangeschaft in onze bibliotheek. . Na de herfstvakantie, op 24 oktober komt Juliette de Wit, illustratrice van de boeken van onder andere Spekkie en Sproet, bij ons op school om workshops te geven aan verschillende groepen.

We gaan er een leuke Kinderboekenweek van maken! 

Nieuws van De Brug

Bent u als ouder benieuwd naar onze school? Dan kunt u kennis komen maken met PI De Brug
Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'. Thuis betekent voor iedereen iets...
Naast basisschool PI de Brug is een moestuin gecreëerd waar al 7 jaar met veel plezier gewerkt...

De Brug in beeld

Locatie

Route
Powered by BasisOnline