Praten over de impact van Corona in het Autismecafé

07-10-2020
De Coronacrisis gooit veel overhoop in Nederland. Het blijft flink wennen aan het 'nieuwe normaal'. Voor mensen met autisme en gezinnen met autistische kinderen komt de verandering van de dagelijkse routines nog harder aan.

Veel mensen met autisme hechten erg aan voorspelbaarheid. Ze hebben nu te maken met de ontregeling van hun dagelijks leven, worstelingen met thuisonderwijs of het wegvallen van stageplekken. Sommige autistische mensen reageren ook extra heftig op lichamelijke prikkels en kunnen mondkapjes niet verdragen, bijvoorbeeld.

Op 7 oktober gaat het Leidse Autismecafé in gesprek met Autismecoach Leander Sevink en Jeugdarts GGZ bij Youp Dinemarie Teunissen, en deskundigen op gebied van autisme in onderwijs, zorg en werk over de impact van de pandemie op mensen met ASS. Door de problemen te benoemen en mogelijkheden van verschillende kanten te onderzoeken, willen wij ouders en mensen die met autisme te maken hebben, handvaten geven zodat we deze ingrijpende periode samen beter door kunnen komen.   

Nieuws van De Brug

Woensdag is de Kinderboekenweek begonnen! Lees hier meer ....
Project Borders zorgt voor meer groen op het plein
Het moestuin seizoen is aangebroken. In de klassen staan nu de zaaibakken met zaden van peultjes,...
In de herfst is het ook in onze moestuin prachtig. Er staan nog veel bloemen en de bladeren zijn...

De Brug in beeld

Locatie

Route
Powered by BasisOnline