NL Doet een groot succes!

22-03-2019
De inzet van leerlingen, ouders en leerkrachten was groots! Lees hier meer ...

Op vrijdag 22 maart om 13.00 stonden er al veel mensen te trappelen om de handen uit de mouwen te steken voor de werkzaamheden op het plein in het kader van NL Doet. Dit jaar viel NL doet precies op de lerarenstakingsdag, dus hebben we het een weekje opgeschoven. Er waren veel ouders en kinderen om het team te versterken! En wat is er veel werk verzet!

Natuurlijk zoals elk jaar zijn de wilgenbogen gesnoeid in de goede vorm, de heg is gedaan, het houtschors onder de schommels is weer aangevuld, de zandbak is weer in zijn originele vorm teruggebracht, een witte lijn is bij de voetbaldoeltjes aangebracht en veel onkruid gewied en bladeren aangeveegd. Om half 4 is nog begonnen aan het weghalen van de oude tribune van bielzen. Deze werd te gevaarlijk en is nu helemaal verwijderd. Was een zwaar klusje! Gelukkig hadden we genoeg mensen om dit allemaal te klaren! Ook de kinderen hielpen hierbij goed mee!

In de moestuin is ook hard gewerkt; bakken met potgrond aangevuld, brandnetels weggehaald en het zonnebloemveldje ligt er prachtig bij nu! De frambozen groeien heel hard, dus die hebben we steun gegeven. Palen zijn geslagen en draad is aangebracht. Ook is er een klein houten plateau aangebracht bij het water, zodat de kinderen makkelijk water uit de sloot kunnen halen en als ze waterdiertjes willen vissen is dit een veilige plek.

Gedurende de pauze was er koek en zopie en om 16.00 na het opruimen is met elkaar afgesloten en konden we proosten op een mooi stukje werk!

Nogmaals dank aan alle deelnemers!

    

Nieuws van De Brug

Bent u als ouder benieuwd naar onze school? Dan kunt u kennis komen maken met PI De Brug
Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'. Thuis betekent voor iedereen iets...
Naast basisschool PI de Brug is een moestuin gecreëerd waar al 7 jaar met veel plezier gewerkt...

De Brug in beeld

Locatie

Route
Powered by BasisOnline